/ Abonnementen

Mobiel abonnement

Wat heb je aan een smartphone zonder mobiel abonnement? Het antwoord op deze vraag is uiteraard kinderlijk eenvoudig te beantwoorden, want zonder mobiel abonnement heb je vrijwel niets aan je smartphone! Koop je een nieuwe smartphone als los toestel of in combinatie met een toestel abonnement, dan dien je ook een mobiel abonnement af te sluiten bij de telecomprovider.
Alvorens je een smartphone koopt in welke hoedanigheid dan ook, loont het om telecomproviders en verschillende mobiele abonnementen te vergelijken. Hierbij moet je niet alleen uitgaan van de prijs, maar je dient ook te kijken naar de grootte van de bundels bij het mobiele abonnement en de gestelde voorwaarden. Het vergelijken van mobiele abonnementen heeft meer voeten in aarde dan het aanschaffen van een nieuwe smartphone, want vaak weet je van te voren al welke smartphone je wilt kopen.

Wat is een mobiel abonnement?

Voor veel consumenten is het vast en zeker duidelijk waar we het over hebben, maar voor degene die nog niet bekend zijn met mobiele abonnementen leggen we nog even uit wat een mobiel abonnement precies inhoudt.

In Nederland kennen we een postpaid-abonnement en een sim only abonnement. Bij beide abonnementsvormen dien je achteraf te betalen voor de geleverde diensten. De diensten die je bij een telecomprovider afneemt zijn sms, bel en internet bundels. Als klant betaal je maandelijks abonnementskosten voor de afgesloten bundels. Blijf je binnen de bundels van het mobiele abonnement dan hoef je achteraf niet bij te betalen, gebruik je meer dan de afgesloten hoeveelheid dien je voor je mobiele abonnement bij te betalen.

Een sim only abonnement is de goedkope variant van een postpaid-abonnement. Bij een sim only abonnement kies je daadwerkelijk alleen voor een mobiel telefoon abonnement, terwijl je bij een postpaid-abonnement ook nog een nieuwe smartphone kunt kiezen met toestel abonnement. Bij een sim only abonnement dien je een smartphone in je bezit te hebben of deze als los toestel te kopen. Je bent maandelijks wel veel voordeliger uit met een sim onyl abonnement, dan wanneer je kiest voor de andere genoemde optie.

Mobiel abonnement vergelijken? Hier moet je op letten!

Het vergelijken van abonnementen is een hels karwei. Er zijn onvoorstelbaar veel telecomproviders die een mobiel abonnement aanbieden. Het is daarom van belang dat je vooraf al duidelijk hebt wat je zoekt in de telecompartner, welke bundels je nodig hebt en de grootte van de bundels. Als je dit op een rijtje hebt kun je namelijk vaak al enkele telecomproviders uitsluiten en kan het vergelijken van mobiele abonnementen beginnen.

Je kunt elke telecomprovider zelf bezoeken en zelf alle mobiele abonnementen vergelijken, maar je kunt ook op onze speciale abonnement vergelijken pagina alle telecomproviders met elkaar vergelijken. Het vergelijken van mobiele abonnementen wordt je zo wel heel gemakkelijk gemaakt. Selecteer de telecomproviders die je wilt vergelijken en selecteer daarnaast de bundels en de grootte ervan om direct een goede vergelijking te maken. wil je vergelijken inclusief nieuwe smartphone? Dat is ook mogelijk. Selecteer de smartphone en het beste mobiele telefoon abonnement voor jou komt direct tevoorschijn.

Verlengen van je mobiele telefoon abonnement

Als je al in het bezit bent van een mobiel abonnement en je bent uitermate tevreden over de diensten van je huidige telecomprovider, kies dan voor het verlengen van je mobiele abonnement. In de meeste gevallen kun je bij het verlengen van je mobiele telefoon abonnement genieten van extra veel voordeel. Neem daarom ook altijd het voorstel van je huidige telecomprovider in beraad, alvorens je een nieuw mobiel abonnement elders gaat afsluiten.